Izberite jezik: SI | AT

Prešernova cesta 8, 1234 Mengeš

(+386) 41 798 122info@akrol.si

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije

ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

  • Želite zunanje žaluzije za odlično sončno zaščito pred neposredno sončno pripeko?
  • Iščete najboljšo rešitev za uravnavanje intenzivnosti svetlobe v vašem prostoru?
  • Zunanje žaluzije Akrol - senčila, ki vas odlično varujejo pred zunanjim svetom, hkrati pa ohranjajo viden stik z zunanjim okoljem.

Najboljša rešitev za vaše potrebe so naše zunanje žaluzije Krpan!

VRHUNSKE ZUNANJE ŽALUZIJE KRPAN

Zunanje žaluzije KRPAN C 80mm ali Z90mm, so senčilo, ki je primerno za velike steklene površine, kot tudi manjša okna. Prednost zunanjih žaluzij krpan je, da omogočijo zasenčitev prostora, katerega lahko uravnavamo z naklonom lamel. Žaluzije Akrol lahko izbirate med različnimi tipi lamel: C ali T80mm, Z ali S90mm, pri katerih je v sami lameli vpeto tesnilo, kar omogoča tesnenje lamel med seboj in posledično večjo zatemnitev prostora. Za upravljanje zunanjih senčil krpan uporabljamo lahko ročno monokomandno palico ali pa jih upravljamo preko motornega pogona s stikalom ali daljinskim upravljavcem.

Uvrščamo jih v najkakovostnejši razred zunanjih žaluzij, saj so odporne na različne vremenske razmere. Profili, lamele in stranska vodila so izdelani iz aluminija, so trajno obstojni in ne rjavijo.

Zunanje žaluzije Akrol - vrhunska senčila, ki so odlična rešitev za poslovne objekte kot tudi stanovanjske hiše.

Pri podjetju Akrol vam ponujamo zunanje žaluzije, ki se razlikujejo glede na vrsto lamel, način vgradnje in upravljanje (ročno ali električno).

Poznamo tudi različne izvedbe: Zunanje žaluzije Krpan, Krater ali zunanje žaluzije na žična vodila.


Zunanje žaluzije sicer poimenovane pod različnimi imeni: Krpan, Krater, Delux, Hero in še imajo vse skupno lastnost, da so zadnja leta najpogosteje uporabljeno zunanje senčilo zlasti pri novogradnjah. Zaradi izgleda današnjih graden bolj ravnih linij, so zunanje žaluzije »krpan« izredno priljubljene predvsem zaradi njihovega izgleda. Ravne linije lamel z možnostjo uravnavanja naklona le teh, so zato izdelano senčilo. Same lamele so izdelane iz močnega aluminija, večkrat barvane in lakirane, tako da so obstojne na zunanje vremenske vplive, kateri jim ne morejo do živega. Lamele so različnih oblik in dimenzij. Najpogosteje je uporabljena lamela oblike C, velikosti 80mm. Praktična je, ker se njen naklon lamel lahko uravnava na 3 smeri: vodoravno, obrnjena navzgor ali obrnjena navzdol. S tremi vrstami upravljanja naklona, dejansko dosežemo 3 faze senčenja. Tako si lahko prilagodimo želeno svetlobo oz. senco v prostoru. Lamela tipa T 80mm je primerna, ko smo zelo omejeni s prostorom gledano na višino. Kajti ta tip lamele se najbolj zgosti v paketu dvignjene žaluzije, zaradi svoje oblike. Saj se lamela potopi ena v drugo. Tako nam koristi vsak centimeter, ki ga lahko prihranimo pri višini, da ne izgubljamo svetlobe ob pospravljeni žaluziji. V kolikor nam je nam, da lahko dosežemo skoraj popolno temo, pa pride v upošteva lamela oblike S širine 90mm ali oblike Z 90mm. Te lamele vsebujejo na koncu tesnilo, ki preprečuje vdor svetlobe tam. Naklon lamel pri tipu S ali Z le pa le dvosmerni: naravnost in navzdol. Sama debelina lamel je pri vseh tipih zunanjih žaluzij enaka.

Vsi ti tipi zunanjih žaluzij so odporne na veter, saj so s kovinskimi drsniki vpete v alu vodila. Vodila za zunanje žaluzije so lahko klasična, lahko so skrita v izolativni plošči, katera pride prekrita s fasado ali pa kovinskega izgleda čez celotno stransko špaleto, z razširitvenim alu profilom.
Zunanjo žaluzijo lahko ob zaključku montaže zaključimo na zgornjem delu z alu prekrivno masko, da zastremo zgornji kason žaluzije. V kolikor pa je možna predpriprava ob sami izgradnji hiše ali pri prenovi, pa zunanjo žaluzijo namestimo v podometno omarico. Le ta je potem skrita pod fasado, zunanja žaluzija pa je v primeru,ko jo dvignemo elegantno pospravljena v podometni omarici in ni vidna. Katerokoli zunanjo žaluzijo lahko kombiniramo s kakršnimkoli tipom komarnika, katerega vgradimo pod zunanjo žaluzijo. Pa naj bo ti fiksni, rolo, plise ali drsni komarnik.
Upravljanje zunanjih žaluzij je lahko ročno s pogonsko palico. Lahko jih upravljamo na motorni pogon na stikalo, na motorni pogon s sprejemnikom in daljinskim upravljalcem.. lahko uporabimo časovno stikalo, da ko nas ni doma, le s tem reguliramo oz. priredimo dvig in spust zunanjih žaluzij. Vsi motorji ki se uporabljajo so lahko del »pametne hiše«, če je to že pripravljeno. V nasprotnem primeru, pa se na novo priredi z ustreznimi »wirele«s vmesniki.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na pestro paleto barv, ki so možne ob izboru zunanjih žaluzij. Vsaka žaluzija je narejena po meri in se lahko prilagodi posameznemu oknu. Izredno so primerne za velike steklene površine, omogočajo pa tudi namestitev na okna različnih nepravilnih oblik.


Zakaj IZBRATI ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL?

Zakaj izbrati ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

ODLIČNA REŠITEV za senčenje

večjih in manjših površin

Zakaj izbrati ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

VGRADNJA TUDI V OKNA

nestandardnih oblik

Zakaj izbrati ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

ENOSTAVNA UPORABA z

monokomadno ali elektr. pogon


Zakaj izbrati ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

VISOKO KVALITETNI MATERIALI

z dolgo življenjsko dobo

Zakaj izbrati ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

REGULACIJA SVETLOBE in pretok

svetlobe tudi v spuščenem stanju

Zakaj izbrati ZUNANJE ŽALUZIJE AKROL

MODEREN DIZAJN lepega

izgleda in v veliko barvah


Oglejte si razloge, zakaj zahtevni kupci senčil
že več kot 20 let zaupajo Akrolu.

AKROL WAY

zunanja senčila akrol